6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 5:00

Tribunalul București decide joi dacă FC Dinamo intră în insolvență

spot_img

Clubul condus de Ionuț Negoiță a cerut instanței deschiderea procedurii de insolvență

dinamo_galerieMagistrații Tribunalului Bucureşti au rămas în pronunţare pentru joi în dosarul în care analizează cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul cu acelaşi nume din Liga I, au precizat surse din rândul grupării alb-roșii, citate de MEDIAFAX.

Miercuri a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat pe 13 mai, la Tribunalul Bucureşti, prin care clubul condus de Ionuţ Negoiţă solicită deschiderea procedurii de insolvenţă.

Pe 28 mai, instanţa a stabilit un nou termen pentru 11 iunie, dată până la care a solicitat SC Dinamo 1948 SA să depună la dosar declaraţii pe proprie răspundere din care să ateste că administratorii, directorii sau asociaţii săi nu au fost condamnaţi definitiv pentru bancrută frauduloasă, gestiune frauduloasă, abuz de încredere, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, fals ori intracţiuni prevăzute în Legea nr. 21/1996, în ultimii cinci ani anteriori deschiderii procedurii.

FC Dinamo este al şaselea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Pe 21 mai, Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a retras licenţa clubului Dinamo pentru participarea în competiţiile de club UEFA în sezonul 2014-2015 la cererea directorului Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru. Pe 28 mai, Comisia de Apel a Administraţiei de licenţiere a FRF a respins memoriul grupării FC Dinamo prin care contesta retragerea licenţei.

R.D.