14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 13:58

Trenurile, cu restricții și întârzieri din cauza caniculei

spot_img

Trenurile de călători şi de marfă care au rute prin judeţele din vestul şi sud-vestul ţării aflate sub avertizare cu cod galben de caniculă circulă cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe oră

tren

Toate trenurile de călători și de marfă circulă cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri, în anumite intervale de timp, unele garnituri având întârzieri la sosirea la destinație. CFR a anunțat că a luat această măsură pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului feroviar, în condiţiile în care temperaturile înregistrate la nivelul şinei ar putea ajunge la 50 de grade Celsius.

Reducerea vitezelor de circulaţie în intervalele de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, fiind aplicată de către toate administraţiile de cale ferată.

Trenurile vor circula cu același restricţii de viteză în toate reţelele feroviare, și duminică şi luni, când sunt anunţate din nou temperaturi de 36-38 de grade în aproape toate judeţele.

Călătorii pot cere informaţii despre întârzieri sau despre curse la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, pecum şi la numărul de telefon 021/9521.

ANM a avertizat că judeţele Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor sunt sub avertizare cod galben de caniculă şi disconfort termic, temperaturile în aceste regiuni ajungând la 36-38 de grade. Duminică și luni, căldura va fi și mai mare și se va extinde în toată ţara. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35-36 de grade şi local se vor atinge 37-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.