2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:28
No menu items!

Trenurile circulă cu întârzieri de până la 60 de minute din cauza caniculei

spot_img

De marţi până joi, vor fi introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul solului

CFR1Trenurile ar putea avea întârzieri la destinaţie de 30-40 de minute, în medie, din cauza limitărilor de viteză introduse din cauza caniculei, însă trenurile de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub avertizarea de caniculă emisă de meteorologi, ar putea avea întârzieri de până la 60 de minute.

Reprezentanții Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA au anunțat marţi că în perioada caniculară – adică de marţi până joi, conform avertizărilor meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) – vor fi introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi, implicit, la nivelul solului.

Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11.30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. Această măsură este necesară în perioadele caniculare, pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Prin aplicarea acestei măsuri se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute/tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub averizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA
comunicat de presă

Reprezentanții CFR precizează că măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, la nivel european.

“Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade Celsius”, mai arată oficialii CFR SA.

Potrivit sursei citate, în perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc).

CFR SA le recomandă călătorilor să ceară informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare, potrivit căreia zilele de marţi, miercuri şi joi vor fi caniculare în aproape toată ţara, în zonele de câmpie şi podiş urmând să se înregistreze temperaturi maxime între 35 şi 37 de grade C, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

R.D.