25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:09
No menu items!

Tren de călători deraiat după ce a lovit o cireadă de vite

spot_img

Nimeni nu a fost rănit, iar persoanele aflate în trenul Regio au fost preluate de alte garnituri

cale-ferata

Locomotiva unui tren Regio care circula pe ruta Huedin – Cluj-Napoca a deraiat, luni dimineaţă, după ce a lovit o cireadă de vite. Călătorii nu au fost răniţi, fiind preluaţi de o altă garnitură.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judului Cluj, Simona Vîrci, a precizat că locomotiva trenului a deraiat în zona localităţii clujene Aghireş Sat.

În jurul orei 6.45, locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Huedin – Cluj-Napoca a deraiat după ce a lovit mai multe animale. Circulaţia feroviară este restricţionată, circulându-se pe un singur sens.

Simona Vîrci
purtător de cuvânt, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj

Locomotiva trenului Regio a deraiat de o osie între staţiile Stana şi Aghireş, după ce a lovit o cireadă de vaci. Locomotiva a fost avariată, astfel încât nu s-a mai putut asigura căldură în garnitură, iar călătorii au fost preluaţi de un alt tren şi duşi până în staţia Huedin. De acolo, o altă garnitură i-a preluat la ora 8.10 pentru a-i duce până la Cluj-Napoca.

Oana Brânzan
purtător de cuvânt, CFR Infrastructură

Potrivit Oanei Brânzan, traficul feroviar nu a fost blocat în urma accidentului, trenurile care tranzitează zona fiind direcţionate pe celălalt fir.

Locomotiva avariată va fi repusă pe şine şi scoasă din circulaţie până la remedierea avariilor.