21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:24

Trei tineri, reținuți după ce s-au distrat distrugând mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din Ploiești

spot_img

Trei tineri au fost reţinuţi, luni, de poliţişti prahoveni în cazul distrugerii unor monumente funerare din Cimitirul Evreiesc de la Ploieşti, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie. 16 monumente au fost împinse de pe soclu, iar unele dintre ele s-au făcut bucăți.

Cinci tineri au fost suspecți de distrugerea a 16 monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din Ploiești.

“În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate de poliţişti, cele cinci persoane bănuite de săvârşirea faptei au fost identificate şi depistate. Este vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. Din cercetări, a rezultat faptul că acţiunea persoanelor bănuite nu are legătură cu acţiuni antisemite”, a transmis IJP Prahova.

Dintre aceștia trei au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte, iar marți vor fi prezentați unităţii de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Reprezentanții Comunității Evreiești din România s-au declarat indignați.”Este de neînțeles, de neconceput, de neacceptat”, a spus Maia Morgertern la Antena 3.

Deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a catalogat incidentul de la Ploieşti într-o postare pe facebook drept “unul dintre cele mai abjecte acte posibile”.