10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 1:16

Trei răniţi din Colectiv, externaţi. Care este starea celorlalţi pacienţi din spitalele bucureştene

spot_img

Trei dintre răniţii în incendiul de la Colectiv, internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni, au fost externaţi.

Nu suntem satanişti, iar după ce ne facem bine vrem să ne reîntalnim cu toţii în cadrul unei mari reuniuni“, au spus cei trei, înainte să plece de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Olimpicul Andrei Bud, scafandrul Andrei Trifu şi Alexandru Plângu, student la Arhitectură, au declarat ziariştilor că şi-au dorit tare mult să petreacă sărbătorile acasă, alături de familiile lor.

Urmează recuperarea atât fizică – a mâinii acesteia, încă e un drum lung pentru ea şi doamna de la kinetoterapie o să aibă mult de muncă – cât şi reintegrarea în societate. Momentan, trebuie să fiu atent cu ieşitul afară, că nu trebuie să ţin mâna asta la frig prea mare, a spus Andrei Bud.

Eu am o meserie care necesită îmbrăcarea unui costum şi din cauza aceasta trebuie să stau mai mult timp la recuperare. Acuma depinde şi de noi, asta ne-au zis doctorii: voinţă, pozitivitate, a declarat scafandrul Andrei Trifu.

Să facem o reuniune cât mai curând cu toţi care au trecut prin asta, să povestim, să plângem, să râdem împreună, să glumim şi să ascultăm rock. Să suţinem rock-ul românesc, a spus Alexandru Plângu.

Cei trei le-au mulţumit medicilor în primul rând pentru îngrijirile medicale, dar şi pentru afecţiunea lor.

La Spitalul Bagdasar Arseni mai sunt internaţi încă doi pacienţi care au fost răniţi în tragedia din clublul Colectiv. Alţi patru pacienți răniți în clubul Colectiv și internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” sunt într-o stare generală bună, cu evoluție favorabilă, conștienți, cooperanți, orientați temporo-spațial, echilibrați respirator și hemodinamic, au declarat medicii de aici.

Ministerul Sănătății a anunţat că la Spitalul de Arși mai sunt internați patru pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni — doi, la Spitalul Grigore Alexandrescu — trei, Spitalul Elias — doi, Spitalul Militar Central — patru, Spitalul de Urgență din București — trei, Spitalul CC Iliescu — un pacient.

Până în prezent, au fost externate 60 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. 39 de răniți au fost transferați în spitale din străinătate. Bilanțul victimelor în urma incendiului din clubul Colectiv se ridică la 61, după ce duminică seară a murit o pacientă transferată la o unitate medicală din Germania.