Trei posibile scenarii legate de demisia ex-directorului SRI, George Maior

marilena_nedelcu_mic

  • Marilena Nedelcu

     

1. George Maior va deveni premier, așa cum se vehicula dinaintea campaniei la prezidențiale. Iar Victor Ponta se va putea ocupa, ca președinte PSD, doar de partid, ca să nu-l piardă. Iar cu Maior premier, are toate șansele să revină în poziția de lider incontestabil al partidului.

2. George Maior a fost forțat să-și dea demisia după derapajele din presă din ultimele zile. Spun derapaje nu pentru că ar încălca vreo normă, ci pentru că au scos la iveală un alt șef al SRI, nu cel cu care noi eram obișnuiți. De opt ani încoace, George Maior cobora spre muritorii de rând cam o dată, de două ori pe an, când dădea interviurile de după bilanțul SRI. În care nu era nicio mare știre, ci doar lăuda, pe bună dreptate, reformele pe care le-a făcut în acest serviciu. Sau, tot de vreo două ori pe an, atunci când accepta, dupa ce-și termina cerneala pe autografe,  să dea câte un sincron privitor la cartea pe care o lansa.

3. Klaus Iohannis vrea, pur și simplu, un alt șef la SRI. Aici o luăm în ordine cronologică. Pe 3 octombrie 2014, în prima zi a campaniei electorale, șeful SRI a declarat la Timişoara că după instalarea noului preşedinte îi va înainta acestuia demisia din funcţie, urmând ca noul şef al statului să facă o evaluare asupra activităţii sale. Iar pe 24 ianuarie, în interviul acordat lui Dan Andronic, la B1 TV, Maior spunea că a avut mai multe întâlniri cu Iohannis de când acesta a devenit președinte. Întrebat de moderator dacă asta înseamnă că șeful statului l-a reconfirmat în funcție, Maior a spus: ”Eu nu pot să spun acest lucru, îl puteți spune dumneavoastră”.

În logica acestor posibile scenarii, singura știre care se desprinde din gestul făcut astăzi de George Maior este că acesta a știut din 3 octombrie că Iohannis va fi președintele României.

NICIUN COMENTARIU