17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:32

Trei persoane reţinute în cazul bărbatului agresat în Buzău. IGPR face verificări legate de intervenția poliţiştilor

spot_img

Cei trei bărbaţi care l-au agresat pe activistul buzoian au fost reţinuţi duminică seară. Corpul de Control al ministrului de Interne va face, luni, un control la IPJ Buzău.

Agresorii, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, din Săpoca şi Cernăteşti, au fost reţinuţi de poliţişti din nou, în urma presiunii opiniei publice, după ce autorităţile i-au lăsat în libertate sâmbătă seara.

”Ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Buzău, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

De asemenea, Poliţia Română face verificări interne cu privire la felul în care a fost făcută intervenţia de către poliţiştii prezenţi acolo atunci când bărbatul a fost agresat în trafic.

“Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-IGPR, pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare”, a anunțat Poliția Română.

Activistul buzoian Robert Gabriel Nițu a fost bătut de față cu polițiștii cărora le-a cerut ajutorul. Agresorii l-au urmărit în trafic, i-au spart geamul mașinii și s-au năpustit asupra lui în timp ce forțele de ordine se aflau la câțiva metri distanță.


Potrivit postării activistului, conflictul a izbucnit după ce Nițu Robert a încercat să prezinte publicului și autorităților comercializarea ilegală a puilor vii.