1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:18
No menu items!

Trei pacienți români cu COVID-19, în stare critică, îngrijiți în Polonia

spot_img

Trei pacienți cu COVID-19, în stare critică, vor fi transferați, joi, în Polonia, la Łódź.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Pacienții sunt transportați cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

„Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a transmis Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Ministerul Sănătății menționează că președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu președintele Republicii Lituania și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

Până în prezent, peste 20 de pacienți cu COVID-19 au fost transferați din România în Ungaria.

                                                                                                                    Adina Silav