27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:15
No menu items!

Trei noi puncte de trecere a frontierei la granița cu Serbia

spot_img

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, s-a întâlnit marţi, la sediul MAI, cu ministrul afacerilor interne al Republicii Serbia, Nebojsa Stefanovic, care face o vizită de lucru în România, la invitaţia oficialului român

Oprea_ministru_sarb1

Trei noi puncte de trecere a frontierei vor fi înființate la granița cu Serbia, acestea urmând să fie operaționale până la finele acestui an. Anunțul a fost făcut, marți, de vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, în cadrul unei întâlniri bilaterale cu ministrul afacerilor interne din Serbia, Nebojsa Stefanovic.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu prilejul acestei întâlniri, au fost discutate subiecte aflate pe agenda bilaterală în domeniul afacerilor interne, cu accent pe cooperarea în combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere, securizarea frontierelor şi combaterea migraţiei ilegale.

În plus, oficialul  român  a precizat că Guvernul României va aproba înființarea a trei Puncte de trecere a Frontierei cu Serbia în localitățile Valcani, Lunga și Foeni, care vor fi operaționale până la sfârșitul acestui an.

În cadrul întrevederii, vicepremierul Gabriel Oprea a reafirmat sprijinul constant pe care România îl acordă Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Experiența noastră pozitivă, prietenia dintre popoarele noastre pot și trebuie să devină fundamente ale unui viitor comun în Uniunea Europeană. De-a lungul timpului, ţările noastre nu au ezitat nicio clipă în a-și acorda ajutor reciproc, trecând împreună prin situații dificile care nu au făcut decât să consolideze relațiile noastre de prietenie. Importanța contribuției pe care țările noastre o pot avea în construirea unui sistem regional democratic și stabil este evidentă.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

La rândul lui, ministrul sârb al afacerilor interne, Nebojsa Stefanovic, a subliniat buna cooperare interinstituţională dintre cele două ţări, apreciind, în mod special, disponibilitatea MAI român de a împărtăși, prin structurile componente, expertiza în domeniile care privesc afacerile interne și siguranța cetățenilor.

La finalul întrevederii, vicepremierul Gabriel Oprea i- a înmânat, în cadrul unei ceremonii, ministrului Nebojsa Stefanovic, „Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” în semn de recunoaștere a eforturilor depuse pentru consolidarea relațiilor de cooperare româno-sârbă în domeniul afacerilor interne și al securității.