16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 2:55
No menu items!

Trei migranți afgani au murit înecați încercând să ajungă în Macedonia

spot_img

Trei migranți afgani, printre care două femei, dintre care una însărcinată, s-au înecat în încercarea de a ajunge ilegal în Macedonia, luni dimineața lângă Gevgelija, la frontiera cu Grecia, a anunțat poliția.

‘Trupurile neînsuflețite a două surori, dintre care una minoră și una însărcinată, și al unui bărbat au fost descoperite înecate în râul Suva Reka, după ce cele trei persoane au încercat să intre în Macedonia’, a declarat Natalija Spirova Kordic, purtătoare de cuvânt a poliției macedonene. 

Inițial, ea a anunțat decesul prin înecare a doi bărbați și al unei femei. Victimele făceau parte dintr-un grup de migranți afgani care încercau să intre în Macedonia ilegal și care au fost salvați. 

‘Nouăsprezece dintre acești migranți se află în prezent într-un centru de primire la Gevgelija și patru au fost spitalizați’, a mai spus Kordic, precizând că migranții răniți suferă în principal de fracturi. 

Acest grup de migranți, printre care s-au aflat și victimele, au încercat, în noaptea de duminică spre luni, să treacă ilegal frontiera dintre Macedonia și Grecia, a precizat poliția macedoneană. Trupurile lor au fost descoperite luni dimineața, în jurul orei 06:45 (05:45 GMT). 

Centrul macedonean pentru situații de criză a anunțat la rândul său, într-un comunicat, că ‘trei migranți, etnici afgani, au murit înecați după ce au traversat ilegal frontiera greco-macedoneană lângă satul Moin’, vecin cu Gevgelija. 

Sudul Macedoniei este afectat în ultimele zile de ploi diluviene și apele râurilor sunt umflate, ceea ce a obligat autoritățile locale să ia măsuri împotriva unor posibile inundații. 

‘Ruta balcanică’ este închisă de miercurea trecută, după decizia Sloveniei de a nu mai lăsa să treacă pe teritoriul său refugiați fără viză, măsură destinată să-i descurajeze pe noii migranți să vină în Europa. 

Croația, Serbia și Macedonia au adoptat imediat aceeași politică față de migranți. Peste 14.000 de migranți sunt blocați, în condiții mizere, în tabăra de refugiați de la Idomeni, în nordul Greciei, la frontiera cu Macedonia. O mie dintre ei au încercat luni să treacă în Macedonia pe o rută alternativă celei prin Idomeni.