1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 17:15
No menu items!

Trei martori audiați în dosarul Monica Iacob-Ridzi

spot_img

Martori in dosarul RidziÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a audiat, miercuri, trei martori în dosarul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu organizarea Zilei Tineretului în 2009 la Costineşti.

Cei trei martori au relatat întâmplările petrecute în 2009 şi au dat informaţii privind contractul semnat cu MTS, timp de circa trei ore. Cel de-al patrulea martor prezent la proces a fost reprogramat pentru următorul termen, ce va avea loc pe 26 octombrie. În acest dosar au mai fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi din Ministerul Tineretului şi Sportului dar și asociati la firme particulare precum Bogdan Petre Iacobescu, asociat şi administrator la SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Răzvan Nica Udangiu, asociat şi administrator la aceeaşi societate, şi Marius Cristian Negrea, asociat şi administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.

Procurorii susţin că Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. ‘A fost alocată, în acest scop, societăţilor comerciale Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment.

Fostul ministru al Tineretului şi Sporturilor a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen’, susţin procurorii.

Astfel, prejudiciul produs de Ridzi în acest dosar se ridică la 2,7 milioane lei.