31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:13
No menu items!

Trei magistrați ridicați de DNA la Suceava. Șeful Poliției județene de Frontieră și un afacerist, vizați de anchetă UPDATE

spot_img

Surse judiciare susțin că cei trei ar fi primit mită în schimbul unor soluții favorabile în dosare privind retrocedări

DNA_sigla 2_SZ

  • UPDATE

Percheziţiile făcute de DNA în Suceava şi Rădăuţi au vizat şi Primăria municipiului Rădăuţi, anchetatorii fiind interesaţi de un dosar privind modul în care o firmă locală a intrat în posesia sediului Bibliotecii municipale din oraş, a declarat, duminică, primarul Aurel Olărean.

Edilul a precizat că anchetatorii au cerut documente privind dosarul Bibliotecii municipale, care din 2011 a fost evacuată, fiind preluată de o firmă a unui om de afaceri local – Arcadie Plămadă.

Potrivit presei locale, omul de afaceri Arcadie Plămadă a cumpărat activele vechii Întreprinderi Comerciale de Stat din Rădăuţi şi a avut mai multe procese cu Primăria municipiului, prin care revendica spaţiul în care funcţionează Biblioteca municipală şi a obţinut dreptul de proprietate pe aceste spaţii, iar în 2011 biblioteca a fost evacuată.

Surse judiciare citate de MEDIAFAX au arătat că percheziţiile în Rădăuţi vizează şi retrocedări de terenuri în zonă, din perioada 2005-2006, fiind vizat un alt om de afaceri local.

În acelaşi dosar, alături de procurorul -șef Dumitru Dâmbu, șeful Secției Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, ar fi vizaţi de anchetă şi doi judecători din Rădăuţi – Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea -, dar şi comisarul şef Mihai Prelipcean, şeful Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Între locaţiile vizate de percheziţii a fost şi un pub din municipiul Suceava.

  • UPDATE

Procurorul Dumitru Dâmbu, șeful Secției Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a ieșit duminică după-amiază din sediul Parchetului Suceava însoțit de „mascați”.

Dâmbu a confirmat că din biroul său au fost ridicate documente și un calculator. Întrebat de ce este vinovat magistratul a replicat: „Nici eu nu știu„.

Surse judiciare citate de AGERPRES susțin că, în același dosar, ar fi suspectat de fapte de corupție și secretarul Primăriei Rădăuți.

  • UPDATE

DNA continuă perchezițiile începute duminică dimineața, în locuința șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Mihai Prelipcean, din localitatea Voitinel.

Percheziții au loc și la Primăria Rădăuți, și la domiciliul lui Costel Babiuc, om de afaceri din Rădăuți.

În plus, de câteva ore au loc percheziții în biroul șefului Secției Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu. Potrivit unor surse citate de AGERPRES, percheziții ar avea loc și la domiciliul magistratului.

Dumitru Dâmbu se află în prezent la Parchetul Suceava și este însoțit de avocatul său.

Trei magistrați au fost ridicați în urma perchezițiilor făcute de procurori DNA în județul Suceava și urmează să fie aduși pentru audieri la DNA București, au declarat duminică surse judiciare citate de AGERPRES.

Aceleași surse au precizat că cei trei magistrați sunt suspectați că luau mită pentru obținerea unor soluții favorabile în dosare cu retrocedări.

Perchezițiile la domiciliile magistraților au fost încuviințate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorii DNA, împreună cu jandarmi și polițiști, au descins, duminică dimineață, la 14 adrese din municipiile Suceava și Rădăuți, dar și în alte locații din județ, sedii ale unor instituții judiciare, societăți comerciale și domicilii ale unor persoane, înt-un dosar de „corupție judiciară”.

R.D.