4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:55
No menu items!

Trei funcționare ale Direcției Finanțe Argeș, reținute pentru corupție

spot_img

Trei funcţionare ale Direcţiei Finanţe Publice Argeş au fost reţinute joi de procurorii anticorupție pentru luare de mită, după ce au primit 5.000 de lei pentru a întocmi un raport de inspecţie fiscală unei societăţi, iar, ulterior, alţi 5.000 de lei pentru aprobarea documentului.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Serviciul teritorial Piteşti efectuează acte de urmărire penală faţă de Iverica Fianu, consilier în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Argeş, pentru luare de mită şi fals intelectual, Alina Andreea Mălureanu, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Argeş, pentru luare de mită şi fals intelectual şi Doiniţa Romanescu, practician în insolvenţă, care ţine evidenţa contabilă la mai multe societăţi comerciale, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită în formă continuată.

Anchetatorii susțin că, în perioada 10 – 23 noiembrie 2012, Iverica Fianu şi Alina Andreea Mălureanu au primit de la un denunţător 5.000 de lei, pentru a întocmi un raport de inspecţie fiscală favorabil firmei administrate de acesta. Asta, în condițiile în care societatea era vizată de o inspecţie fiscală. Cele două ar fi primit banii prin intermediul Doiniței Romanescu.

În schimbul mitei, cele două funcţionare au întocmit un raport de inspecţie în care au inserat date nereale privind obligaţiile fiscale ale firmei controlate, precizează procurorii anticorupție.

Mai mult, în aceeaşi perioadă, Doinița Romanescu a mai primit de la denunţător 5.000 lei, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş, astfel încât acea persoană să aprobe raportul de inspecţie fiscală întocmit de cele două funcţionare.

“Inculpatelor Fianu Iverica, Mălureanu Alina Andreea şi Romanescu Doiniţa li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală”, se mai arată în comunicatul DNA.

Cele trei femei vor fi prezentate joi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.