3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:19
No menu items!

Trei centre de excelenţă pentru pregătirea copiilor şi tinerilor, în Prahova, Timiş şi Vâlcea

spot_img

Pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, şi în perioada vacanţelor şcolare

Cum ne ajutăm copilul să aibă succes la şcoală?

Judeţele Prahova, Timiş şi Vâlcea vor avea câte un centru de excelenţă în care vor fi selectaţi copii şi tineri capabili de performanţă, aceştia urmând să fie pregătiţi în zilele de sâmbătă, în timpul anului şcolar, dar şi în perioada vacanţelor şcolare, a anunţat miercuri Ministerul Educaţiei Naționale (MEN).

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a aprobat înfiinţarea celor trei centre judeţene de excelenţă din judeţele Prahova, Timiş şi Vâlcea, care au ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, potrivit unui comunicat de presă al MEN.

Centrele vor selecta copii şi tineri pentru constituirea grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice.

În ordinul de ministru privind înfiinţarea acestor centre se precizează că pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, şi în perioada vacanţelor şcolare. De asemenea, taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor şcolare.

Centrul de Excelenţă din judeţul Timiş va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara. În judeţul Prahova, sediul CJE va fi la Colegiului Naţional “I.L. Caragiale” din municipiul Ploieşti, iar în judeţul Vâlcea, la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Organigramele centrelor urmează să fie aprobate de inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale.