17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 11:14
No menu items!

Trei bărbați, prinși în flagrant după ce au înșelat mai multe firme din București

spot_img

politia

Trei bărbați din județul Constanța au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, fiind prinși în flagrant după ce au înșelat mai multe firme din București, prejudiciul total, de 150.000 de lei, fiind recuperat de oamenii legii.

Potrivit anchetatorilor, bărbaţii au înşelat mai multe societăţi comerciale, atribuindu-şi calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale fictive.

Aceştia achiziţionau diverse bunuri pe care, în momentul preluării, le achitau prin emiterea în fals de file cec sau bilete la ordin.

Astfel, la data de 12 februarie 2014, cei trei, Ion Tocilă, în vârstă de 48 de ani, Vasile Bolmandur, de 49 de ani, ambii din Constanța, și Sorin Neghen, de 35 de ani, din comuna Mereni, s-au dat drept reprezentanţi ai unei societăţi din București și au indus astfel în eroare o altă firmă din municipiul București cu ocazia achiziţionării de diverse tipuri de cabluri, creând un prejudiciu în valoare de 25.319 lei.

De asemenea, în sarcina lui Tocilă, anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie – februarie 2014, şi-a declinat în mod nereal calitatea de reprezentant legal al aceleiaşi firme din București și a înșelat o societate comercială, tot din București, prin solicitarea achiziţionării de bunuri în valoare de aproximativ 27.000 de euro.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii de investigarea fraudelor din Constanţa au desfăşurat percheziţii la locuinţele celor trei bărbaţi şi la sediul unei societăţi comerciale, prejudiciul, de aproximativ 150.000 de lei, fiind recuperat în totalitate.

Suspecţii au fost prezentaţi magistraților Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa dispunând arestarea acestora.

Ion Tocilă este cercetat pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, Sorin Neghen pentru înşelăciune şi uz de fals, iar Vasile Bolmandur este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

A.V.