28.5 C
București
vineri, 19 august 2022 - 23:59
No menu items!

Trei ani de închisoare pentru un farmacist american. A încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID-19

spot_img

Un farmacist din statul american Wisconsin, care a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID19 produs de Moderna, a fost condamnat la trei ani de închisoare, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, potrivit Reuters.

Steven R. Brandenburg, 46 de ani, a fost de asemenea condamnat la plata a 83.800 de dolari, despăgubiri către spitalul în care lucra.

Bărbatul a fost de acord să pledeze vinovat la două capete de acuzare pentru tentativa de a altera produse de consum, neluând în considerare riscul ca o altă persoană să se afle în pericol de moarte sau de vătămare corporală.

Documentele instanţei au arătat că bărbatul a scos în mod intenţionat o cutie de doze de vaccin anti-COVID-19 dintr-o unitate frigorifică a spitalului în timpul unor schimbări de ture, în cursul nopţii, în decembrie anul trecut, se arată în declaraţia Departamentului de Justiţie.

Brandenburg era sceptic cu privire la eficacitatea vaccinurilor în general, mai ales faţă de vaccinul Moderna, şi le-a comunicat acest lucru colegilor săi de muncă în ultimii doi ani.