4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:57
No menu items!

Trei angajați ISU Botoșani, infectați cu SARS-CoV-2

spot_img

Trei angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani au fost confirmaţi pozitiv la testul cu SARS-CoV-2, se arată într-o informare de presă transmisă, luni, de Centrul Judeţean de Comunicare (CJC) coordonat de Instituţia Prefectului și publicată de Agerpres. 

Potrivit sursei citate, toate persoanele care au intrat în contact cu salariaţii ISU sunt în izolare la domiciliu.

“Cei trei sunt internaţi în spital şi starea lor, potrivit medicilor, este bună. Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare. Contacţii celor confirmaţi au fost izolaţi la domiciliu, cu menţinerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul cadrelor desemnate din cadrul instituţiei, în acest sens”, precizează CJC.

Oficialii CJC susţin că, în ciuda îmbolnăvirii celor trei angajaţi, “nu este afectată activitatea de la nivelul inspectoratului”.

“Încă de la începutul stării de urgenţă, la nivelul ISU Botoşani au fost luate toate măsurile pentru prevenirea infectării personalului cu noul tip de coronavirus, atât la nivelul subunităţilor de intervenţie, unde au fost înfiinţate patru noi puncte de lucru temporare, cât şi la sediul inspectoratului, unde se lucrează în ture. La nivelul tuturor subunităţilor ISU se realizează periodic acţiuni de decontaminare şi sunt luate măsuri pentru dezinfectarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent”, se mai arată în informare.