4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:08
No menu items!

Trei agenți de poliție au tâlhărit chinezii din complexurile comerciale

spot_img

Parchetul Capitalei a reținut un agent de poliție, complice al altor doi agenți care au tâlhărit comercianții din mai multe complexuri comerciale

controale igpr

Procurorii au stabilit că Ionuț Cristian Baciu, Alkexandru Stelian Dobre și Ovidiu Ioan niculescu, agenți de la Poliția sectorului 5 s-au dus de mai multe ori la standul unui comerciant din alt sector, din sectorul 2, amenințându-l că va fi reținut dacă nu le dă o sumă de bani.

Cei trei și-au arătat legitimațiile cu inscripţia „Poliţia Română”, după care i-au cerut bărbatului, precum și unui martor al acestuia, aflat în stand, să închidă magazinul şi să pună „la vedere” orice mijloace de comunicare – telefoane mobile, laptop.

În acest context, inculpatul DOBRE ALEXANDRU STELIAN a ameninţat-o pe persoana vătămată că o va „reţine pentru 30 de zile” şi îi va întocmi dosar penal, deoarece este la a doua „abatere” pentru evaziune fiscală, precum şi că îi va confisca suma de 3800 lei reprezentând încasările obţinute în acea zi; inculpatul BACIU IONUŢ CRISTIAN i-a pretins martorului B.C. această sumă de bani, pe care ulterior şi-a însuşit-o. Totodată, inculpatul BACIU IONUŢ CRISTIAN i-a cerut pe un ton autoritar martorului B.C. să „scoată tot ce are prin buzunare”, însuşindu-şi astfel suma de 40 lei, în timp ce inculpatul DOBRE ALEXANDRU STELIAN, prin exercitarea de ameninţări, a deposedat-o pe persoana vătămată M.D. de suma de 2500 dolari americani.

comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul București

După ceva timp, agenții tâlahri s-au dus, cu același mod de operare, la un alt stand din același complex comercial. De la comerciantul de aici s-au ales cu 7.000 de lei.

Doi dintre agenții de la Poliția sectorului 5 au fost deja condamnați tot pentru același gen de fapte, iar al treilea, ionuț Cristian Baciu, a fost reținut joi și urmează să fie dus cu propunere de arestare preventivă în fața magistraților.