20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:32

Trebuie să continuăm să punem presiune cetățenească

spot_img

Voi ieși în Piața Universității și în seara asta, pe la 6-7 PM.

Și eu am observat că protestele s-au „diluat”, că în PU au venit mulți diversioniști, ariviști sau „trimiși” în ultimele seri, iar oboseala și frigul nu facilitează implicarea civică, mai ales după 6 zile consecutive de proteste. Și totuși iată de ce consider că trebuie să ieșim și în seara asta:

  1. Ar fi un mesaj greșit de a renunța acum și astfel să dăm o satisfacție manipulatorilor și „infiltraților” care au tot încercat în ultimele 3-4 zile să dezbine și să deraieze protestele cetățenilor.
  2. Trebuie să continuăm să punem presiune cetățenească pe actualul Parlament pentru a obține măcar unele din schimbările și reformele necesare pentru a transforma lucrurile înspre binele dorit. Cu atât e mai important momentul cu cât chiar la acel ceas de seară vor merge la consultări la Cotroceni PSD-ul și PNL-ul, partidele care au nu doar cvasi-majoritatea în Parlament, ci si raspunderea politică principală pentru starea publică a țării după toți acești ani.
  3. Dacă azi nu am mai ieși, am putea da impresia că vizita președintelui de aseară a fost suficientă pentru a ne „liniști”. E bine că Iohannis a dorit să audă și direct ce au de spus unii din Piață, dar noi suntem interesați de pașii următori, ce fel de prim-ministru va desemna, ce semnale și schimbări va transmite clasei politice (mai vechi sau mai noi) și instituțiilor statutului (de felul CNA, Avocatul Poporului sau ISU).

În tot acest tumult să nu uităm de suferința victimelor și a celor dragi.

Solidari, dar și hotărâți!

Cristian Șoimaru
Facebook

Foto: Jordache Coman