14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:13
No menu items!

Tratatul cu privire la anexarea Crimeii la Rusia va fi ratificat joi de Duma de Stat

spot_img

parlament Rusia

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) se va reuni joi, într-o sesiune extraordinară, pentru a ratifica Tratatul privind alipirea Crimeii la Rusia și crearea de noi entități în cadrul Federației Ruse, semnat la 18 martie de către președintele Vladimir Putin și liderii proruși ai Crimeii – premierul Serghei Aksionov, Vladimir Konstantinov (președintele parlamentului local) și Aleksei Cealâi, reprezentantul autorizat al orașului Sevastopol, informează ITAR-TASS.

Comisia pentru afacerile CSI a Dumei a recomandat miercuri, cu unanimitate de voturi, ratificarea „tratatului cu Crimeea”, semnat la 18 martie, la Kremlin, iar Comisia privind legislația constituțională și organizarea de stat — adoptarea proiectului de lege privind aderarea Crimeii și a Sevastopolului la Rusia în prima lectură și imediat, pe ansamblu.

În conformitate cu acordul interstatal, Republica Crimeea este considerată acceptată în componența Federației Ruse de la data semnării acestuia, 18 martie 2014.

„Din ziua includerii Republicii Crimeea în componența Federației Ruse se formează noi entități — Republica Crimeea și Sevastopol, oraș de importanță federală”, se menționează în proiectul de lege ce urmează să fie ratificat de camera inferioară.

Frontiera Rusiei cu Ucraina pe uscat va trece de acum pe linia teritoriului Republicii Crimeea și Sevastopol, existentă la data intrării în Federația Rusă, potrivit ITAR-TASS.

C.A.