13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:25

Traseul refugiaților în Europa

spot_img

Organizația Națiunilor Unite a declarat că aproximativ 700.000 de refugiați sirieni au solicitat azil în Europa, în perioada aprilie 2011 și octombrie 2015, “bătrânul continent” confruntându-se, în această perioadă, cu cea mai mare criză a refugiaților, de la Al Doilea Război Mondial.

Un studiu realizat de o companie din Norvegia, bazat pe informații primite de la majoritatea statelor UE, și publicat pe site-ul www.lucify.com, arată cum numărul refugiaților sirieni a crescut simțitor din ianuarie 2012, iar țara care găzdiua cei mai mulți dintre ei era Germania. Același studiu arată, prin mai multe tabele interactive, cum Franța a fost printre principalele destinații, până la sfârșitul anului 2012, a celor care își părăsesc țara de origine pentru a începe o nouă viață în Europa. În anul 2013, a fost detronată de Germania care a rămas în topul preferințelor sirienilor, până acum, când mulți au început să se redirecționeze către tări din nordul Europei, precum Suedia, Norvegia sau Finlanda.

Refugiații sirieni ajunși în Europa sunt doar o mică parte, pentru că majoritatea, aproximativ 4 milioane, sunt în Turcia, Liban, Iordania, Irak, Egipt și Africa de Nord, spun reprezentanții ONU. Majoritatea trăiesc în tabere de refugiați de lângă frontiere.