Traseul ordonanței de clasare explicat de procurorul Cristian Lazăr pentru Sursa Zilei

Procurorul-șef adjunct al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General, Cristian Aurelian Lazăr, a răspuns la câteva întrebări adresate de Sursa Zilei referitoare la scandalul momentului.

  • Domnule procuror, aș vrea să lămurim traseul ordonanței de clasare semnate de dumneavoastră…

Mai întâi de toate, aș vrea să disociem două planuri. Unu, cel al ordonanței mele de clasare dispuse în septembrie 2014 și, doi, chestiunea legată de depunerea la dosarul de candidat al domnului Augustin Lazăr, pentru că eu nu am de unde să știu cum a fost depusă acea ordonanță.

  • Deci, la momentul formării dosarului de candidatură, Augustin Lazăr se afla la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia. Dar, ieri, a transmis printr-un comunicat că o grefieră a încurcat numele și a pus din greșeală ordonanța. Cum a ajuns ordonanța de la Parchetul General la Parchetul din Alba Iulia?

În ordonanța de clasare, au fost două disjungeri. Potrivit unei disjungeri, s-a constituit la Parchetul Judecătoriei Sibiu, un dosar în care se făceau cercetări față de doi consilieri locali pentru conflict de interese. Acest dosar a fost preluat ulterior, de Parchetul Curții de Apel Alba Iulia.

  • Preluat cu tot cu ordonanță?

Categoric. Dosarele se preiau cu toate actele procedurale întreprinse în cauză. Deci, el a intrat în posesia acelei ordonanțe prin preluarea dsarului de la PJ Sibiu. Dar nu am de unde să știu cum a ajuns ordonanța în dosarul de candidat.

  • O întrebare care nu are legătură cu această poveste. Aveți vreo legătură de rudenie cu Augustin Lazăr?

Nu, categoric nu. Nicio legătură. Este doar o coincidență. Eu sunt din Timișoara, iar părinții mei sunt din Bihor, iar în acea zonă numele Lazăr este foarte răspândit.

  • Păi și originile lui Augustin Lazăr care sunt?

El este din județul Alba.

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU