32.1 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 16:24

Tranzacțiile pe Bursa de la New York, suspendate pe fondul scăderii indicilor

spot_img

Indicele bursier S&P 500 a înregistrat miercuri o cădere de 7% ceea ce a antrenat automat o suspendare pentru 15 minute a tranzacţiilor pe Wall Street, pe fondul îngrijorărilor că măsurile de stimulare anunţate recent nu vor fi suficiente pentru a evita o recesiune provocată de pandemia de coronavirus.

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, după ce administraţia Trump a dezvăluit marţi un plan de stimulare în valoare de 1.000 de miliarde de dolari iar Rezerva Federală a relansat un program destinat cumpărării de obligaţiuni emise de companii.

Acest optimism s-a dovedit a fi unul pasager, iar multe companii au lansat avertismente cu privire la impactul semnificativ asupra afacerilor de pe urma coronavirusului. La momentul suspendării tranzacţiilor, indicele S&P 500 afişa o scădere de 7,01%, indicele Dow Jones înregistra o scădere de 7,82% iar indicele Nasdaq era în declin cu 6,30%.

În ultima lună, S&P 500 a scăzut cu peste 29%.

Prăbuşirea indicelui S&P 500 a declanşat în mod automat un mecanism de întrerupere a tranzacţiilor timp de un sfert de oră, în ideea de a permite jucătorilor de pe piaţă să se calmeze. Acest mecanism a fost utilizat de mai multe ori în cursul ultimei săptămâni.