24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:02
No menu items!

Tranzacţie ISTORICĂ pentru YouTube – 1 miliard de dolari

spot_img

Divizia YouTube a grupului american Google a concurat pentru această achiziție inclusiv cu Microsoft.

YouTube

Divizia YouTube a grupului american Google este aproape de achiziţia serviciului de video-streaming Twitch, pentru 1 miliard de dolari, pentru care a concurat cu mai mulţi rivali, inclusiv cu Microsoft.

Cele două companii au convenit asupra preţului şi mai au de stabilit anumite detalii, precum cât de independentă va rămâne compania după preluare, a declarat o sursă apropiată negocierilor pentru portalul The Verge.

Twitch a evaluat mai multe variante şi a ajuns la concluzia că YouTube reprezintă cea mai bună opţiune pentru a putea susţine ritmul puternic de creştere din ultimii ani.

Compania a fost înfiinţată în 2011 şi permite utilizatorilor să transmită şi să privească clipuri video din jocuri.

Cu peste 45 de milioane de utilizatori, Twitch a atras fonduri de 20 de milioane de dolari de la investitori în 2013 şi va înregistra, probabil, profit în acest an.

Capitalul nu este problema companiei, întrucât a avut suficiente oferte din partea investitorilor, a spus una dintre surse. Twitch are nevoie de un partener care să-i ofere suport la nivel global pentru volumul foarte mare de înregistrări şi difuzări live de conţinut video.

Deşi compania nu este foarte cunoscută de către cei care nu sunt pasionaţi de jocuri, în orele de vârf înregistrează un trafic de date mai ridicat decât giganţi precum Facebook şi Amazon.

Microsoft şi alte companii au înaintat propuneri serioase, dar YouTube a fost considerată cea mai bună variantă, a spus una dintre sursele The Verge.