25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:16
No menu items!

Transportul minerilor în toate carierele Complexului Energetic Oltenia, oprit în urma controalelor

spot_img

Transportul persoanelor a fost sistat pentru toate carierele miniere în urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă la Complexul Energetic Oltenia. 

În urma controalelor dispuse de către inspectorul general de stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, și efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, a fost sistată activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

Măsura a fost instituită începând cu data de 23 ianuarie a.c., până la punerea în conformitate cu cerințele de securitate, conform pericolelor identificate și a riscurilor evaluate de inspectorii de muncă, potrivit Antena 3 CNN.

Astfel, mașinile care îi duceau pe mineri la carieră nu mai pot fi folosite, pâna nu se edifică dacă ele sunt în regulă.

Ministrul Energiei a cerut noi demiteri de la conducerea CE Oltenia, după accidentul în care au murit trei mineri. Virgil Popescu spune că activitatea de protecție a muncii în Complexul Energetic Oltenia (CEO) a existat doar formal. Acesta a solicitat schimbarea coordonatorului responsabil de protecția muncii a CEO și directorului responsabil de achiziții.

                                                                                                               Adina Silav