4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 13:28
No menu items!

Transportatorii încetează protestele, după semnarea unui protocol cu Guvernul. Ce conține documentul

spot_img

Reprezentanții transportatorilor și cei ai Guvernului au semnat miercuri un protocol conform căruia în maximum 30 de zile va fi promovat un proiect de Ordonanță pentru modificarea legii privind transportul în regim de taxi. Transportatorii au anunțat că renunță la protestele programate în următoarele două zile, potrivit Agerpres.

”Azi am ajuns la concluzia că, într-adevăr, cineva dezinformează Guvernul. Primul ministru nu a fost informat de doleanțele noastre. Pot să vă spun un singur lucru. Ținând cont că primul ministru primește delegația primului ministru de la Georgia, a împuternicit reprezentanții Guvernului să semneze un protocol și vă citesc 2 rânduri: va fi promovat în maxim 30 de zile proiectul de Ordonanță de urgență cu privire la modificarea Legii nr. 38, privind transportul în regim de taxi și regim de închiriere, transmis în consultare prealabilă de Ministerul Transporturilor către MAI și MDRAP, administrației publice și fondurilor europene. Proiectul a fost întocmit în urma discuțiilor cu reprezentanții noștri, ai transportatorilor”, a afirmat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România).

Președintele COTAR a spus că în urma discuțiilor purtate cu ministrul Dialogului Social, Gabriel Petrea, și, telefonic, cu ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, transportatorii vor renunța la acțiunile de protest ce erau anunțate pentru următoarele două zile.

“Se va menține dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor București — Ilfov. Sub rezerva deplină a acestor condiții, reprezentanții noștri, transportatorii, renunță la acțiunile de protest anunțate în 26, 27 și 28 aprilie. Nu putem decât să tragem un semnal de alarmă către Guvernul României, să nu ne ia în glumă”, a mai spus Ștefănescu

Reprezentanții transportatorilor solicită autorităților scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat și a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România și neautorizat conform legislației în vigoare. Aceștia cer și scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitații și nu au câștigat dreptul de a le opera.

T.S.