4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 10:12

Transgaz vine mai aproape de ministrul Niță, printr-o sucursală pe Calea Victoriei

Acțiunile statului la Transgaz au trecut de la Economie la Finanțe

Compania Națională Transgaz a aprobat, miercuri, înființarea unei reprezentanțe în București, pe Calea Victoriei, după ce ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a cerut încă de la începutul acestui an înființarea unui sediu secundar ”strategic” pentru Romgaz și Transgaz, în Capitală.

”Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA aprobă înființarea punctului de lucru SNTGN Transgaz SA – Reprezentanță Transgaz fără personalitate juridică, cu sediul în București, Calea Victoriei nr. 155, sector 1, și împuternicește Directorul General al SNTGN Transgaz SA, domnul Văduva Petru Ion, să îndeplinească formalitățile de înregistrare a Reprezentanței București, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, se arată în Hotărârea AGEA a companiei.

Ministrul delegat pentru Energie a transmis, încă din luna aprilie a acestui an, că intenționează să înființeze un sediu secundar ”strategic” pentru Romgaz și Transgaz, în București, astfel încât managementul privat al celor două companii cu afaceri de peste 1,3 miliarde de euro să fie mai aproape de autorități, dar și de potențialii investitori.

La acea vreme, sindicaliștii și autoritățile locale din Mediaș s-au opus inițiativei, acuzând că, în timp, s-ar putea decide mutarea companiilor la București, ceea ce ar reprezenta o lovitură grea pentru economia locală din județul Sibiu.

Transgaz a încheiat anul 2012 cu un profit de 330 de milioane de lei și un număr mediu de salariați de aproape 5.000, chiar și în condițiile unor datorii de 486 de milioane de lei. Fondul Proprietatea a ieșit, recent, din acționariatul societății naționale de transport de gaze naturale, prin vânarea întregului pachet deținut la companie, adică 14,98% din capitalul social, printr-o tranzacție care se ridică la 303,5 milioane de lei.

Cosmina Croitoru