26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:35
No menu items!

Transgaz devine membru asociat ARIR

spot_img

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR)  anunță că Transgaz (BVB: TGN), companie strategică, operator de sistem pentru transportul gazelor naturale, devine Membru Asociat al ARIR, potrivit unui comunicat.  Acțiunile Transgaz au fost admise la tranzacționare în 2008, în urma unei Oferte Publice Inițiale (IPO) de succes: cea mai mare valoare a unei oferte pusă în vânzare și primul IPO din istoria BVB cu drepturi de alocare atașate.

Ion Sterian, Director General Transgaz, a declarat: “Decizia de a ne alătura ARIR susține obiectivele noastre de a oferi investitorilor un grad ridicat de transparență, comunicare proactivă și o guvernare corporativă conform celor mai bune practici. Suntem o companie dinamică, strategică și cu un plan de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de transport gaze naturale pentru următorii 10 ani, ambițios, dar realist. Cred cu tarie că acțiunea TGN are forța să rămână atractivă pentru investitori atât pe termen scurt, cât mai ales pe termen lung având în vedere calendarul de realizare a acestor investiții ale companiei.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR, a declarat: “Un nou membru valoros, al 20-lea, întărește comunitatea ARIR. Alături de cele mai mari companii din economie, Transgaz este printre cele mai tranzacționate 10 companii listate la bursă, un reper puternic în sectorul energetic și cel al pieței de capital. Prin proiectele noastre, indicatorul VEKTOR și forumul anual ARIR ne dedicăm activitatea companiilor interesate de aplicarea celor mai bune standarde de guvernanță corporativă și economică, performanță în comunicarea cu investitorii, transparență și responsabilitate.”

 

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze  naturale și asigură transportul a peste 90% din gazele naturale consumate în România. Compania are peste 13.350 km de conducte principale de transport şi conectări pentru alimentarea cu gaze, din care 370 km de conducte de transport internaţional gaze. Transgaz asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei  naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Transgaz se alătură unui grup de elită de companii membre ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Antibiotice, Banca Transilvania, BRK Financial Group Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton – București, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast și Transelectrica.

Membrii ARIR au acces la conținut exclusiv pentru implementarea celor mai bune practici în Relația cu Investitorii și Guvernanța Corporativă, sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor pentru Relația cu Investitorii, participă la proiecte de dezvoltare a pieței de capital. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii și Membru Profesionist – persoane cu experiență în IR.