15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:28

“TRANSFERURI ÎN FOTBAL”. Sică Pușcoci, în instanță: I-am dat 150.000 de dolari, în mână, lui Mihai Stoica

spot_img

Mihai_Stoica_17.04.2013

Fostul impresar Sică Puşcoci, unul dintre cei care au intermediat transferul lui Iulian Arhire de la Oţelul Galaţi la Pohang Steelers din Coreea de Sud, a declarat, luni, în fața judecătorilor Curții de Apel București (CAB) – care au reluat dezbaterile în dosarul “Transferuri în fotbal” – că i-a dat 150.000 de dolari, în mână, lui Mihai Stoica, banii urmând să ajungă, în final, la clubul gălăţean.

Judecătorii CAB au audiat, luni, mai multe persoane, în dosarul celor opt oameni de fotbal judecaţi pentru infracțiuni de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate. Printre cei care au dat declaraţii în fața instanței s-au numărat fostul impresar Sică Puşcoci, antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, dar şi un avocat, fost jucător la CFR Cluj.

Puşcoci a arătat, în declaraţia sa, că în cazul transferului lui Iulian Arhire îşi menţine toate declaraţiile date anterior. La cerea procurorului DNA care i-a arătat o declaraţie din timpul urmăririi penale, Sică Puşcoci a arătat că el s-a ocupat de introducerea în ţară a 150.000 de dolari – sumă ridicată de la o filială din Germania a unei bănci coreene. Fostul impresar a precizat că respectivii bani i-au fost daţi personal lui Mihai Stoica, acesta trebuind să-i introducă ulterior în conturile clubului Oţelul.

Eu am introdus suma de 150.000 de dolari în ţară şi i-am dat lui Mihai Stoica. L-am informat pe Stoica că, în situaţia în care clubul nu era de acord cu comisionul de 550.000 de dolari, transferul nu se realiza. Eu nu am încasat nicio sumă, iar banii luaţi de la banca sud-coreeană din Germania i-am dat lui Mihai Stoica şi reprezentantului Pohang Steelers.

Sică Pușcoci

fost impresar

Pe 20 mai, Curtea Supremă a decis să trimită dosarul transferurilor pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse cuprinse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

R.D.