26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:58
No menu items!

Traian Băsescu s-a externat și a ajuns miercuri noapte la vila de protocol din București

spot_img

Fostul președinte Traian Băsescu s-a externat de la spitalul din Bruxelles și a ajuns noaptea trecută acasă, la vila de protocol din București, unde soția sa, Maria Băsescu, a început deja să împacheteze și să mute bunurile din casă, transmite Antena 3.

“S-a externat astăzi”, a anunțat, în urmă cu o zi, Maria Băsescu. Întrebată atunci dacă fostul președinte se va întoarce în țară, Maria Băsescu a spus că „depinde de starea lui de sănătate”.

Traian Băsescu a ajuns la spital după ce, miercurea trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv, că a colaborat cu securitatea ca poliție politică. ÎCCJ a respins miercuri apelul depus de Băsescu față de decizia Curții de Apel București.

În urma acestei decizii, Traian Băsescu și membrii familiei sale au pierdut dreptul de a locui în vila de protocol și trebuie să părăsească locuința în termen de 60 de zile. Regia Protocolului de Stat a notificat familia Băsescu că are la dispoziție 2 luni în care să se mute din vilă sau să conteste, pe cale judecătorească, această măsură.

Maria Băsescu a început deja să facă pregătirile pentru a  se muta din casa de la stat.

                                                                                                                   Adina Silav

SURSA FOTO: Antena 3