2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:22
No menu items!

Traian Basescu, primit cu proteste la parada militara de 1 Decembrie

spot_img

Preşedintele Traian Băsescu a fost intampinat cu proteste, sâmbătă, la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale. La festivităţile de la Arcul de Triumf au mai fost prezenţi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, dar si primarul Capitalei, Sorin Oprescu. 

La momentul trecerii în revistă a gărzii de onoare, din mulţimea adunată la Arcul de Triumf s-au auzit mai multe strigăte “Jos Băsescu!” şi huiduieli, acoperite parţial de muzica de fanfară.

Huiduielile au continuat si pe parcursul ceremoniei. Înainte de a pleca, Basescu s-a salutat cu primarul general Sorin Oprescu, cu minstrul Raed Arafat şi cu câţiva parlamentari. Plecarea preşedintelui din zonă a fost marcată din nou de strigătele “Jos Băsescu! Huo!” şi de fluierături.

La festivităţi au mai fost prezenţi: foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, preşedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ambasadorul SUA Mark Gittenstein, miniştri, parlamentari, diplomaţi, clerici.

Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Roman de Informatii şi Serviciului de Protecţie şi Pază au trecut, începând cu ora 11.00, pe sub Arcul de Triumf, într-o paradă prevăzută să dureze aproape o oră.

Potrivit estimărilor oficiale ale Jandarmeriei, la inceputul paradei, în zonă se află peste 15.000 de persoane.