18 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 19:51
No menu items!

Traian Băsescu „Petrov” cere revizuirea deciziei de colaborator al Securității

spot_img

Traian Băsescu alisa Petrov a apelat la calea extraordinară de atac, cea de revizuire a unei decizii definitive a unei instanțe, pentru a cere anularea sentinței de colaborator al fostei Securități. În urma acestei decizii definitive, fostul președinte și-a pierdut și privilegiile de fost șef al statului – indemnizație, pază de la SPP, locuință de protocol.

La sfârșitul lunii iulie, Băsescu a intentat proces CNSAS, cerând revizuirea sentinei de colaborator al fostei securități. Curtea de Apel București a programat primul termen în octombrie.

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, decizia fiind definitivă.

În urma acestei decizii, Băsescu şi-a pierdut beneficiile care decurg din calitatea de fost preşedinte. De altfel, Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor preşedinţi, respectiv vilă de protocol de la RA-APPS şi dispozitiv de protecţie al SPP. Și tot referitor la privilegii, fostul președinte a dat în judecată, tot la Curtea de Apel, Administrația Prezidențială, RA-APPS și SPP.

Marilena Nedelcu