15.4 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 5:52
No menu items!

Traian Băsescu își vrea SPP-ul înapoi. Fostul președinte a dat în judecată serviciul condus de Lucian Pahonțu

spot_img

Traian Băsescu a dat în judecată SPP-ul condus de Lucian Pahonțu, pentru a suspenda decizia de retragere a dispozitivului de protecție și pază. SPP nu îl mai păzește pe fostul șef de stat din 28 martie, când a intrat în vigoare decizia instanței care a stabilit că Băsescu nu mai are niciun fel de drept ca fost președinte, din cauza colaborării cu Securitatea.

Traian Băsescu a inițiat procesul la Curtea de Apel București, la Secția a IX-a de contencios administrativ și fiscal, dar nu s-a stabilit încă un termen de judecată, conform stiripesurse.ro.

Decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul de turnător la Securitate al fostului președinte, l-a lăsat pe „Petrov” fără vila de protocol din Primăverii, dispozitivul SPP, indemnizația de ost șef al statului și plata unui consilier la cabinetul său.

Băsescu cere acum SPP suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022. Serviciul este condus de generalul Lucian Pahonțu, pus în funcție în 2006, chiar de Traian Băsescu.

M. Nedelcu