17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:58
No menu items!

Traian Băsescu, dat afară din vila RA-APPS! Are la dispoziție 60 de zile să plece din vila de la stat

spot_img

Traian Băsescu și membrii familiei sale trebuie să părăsească locuința primită de la stat în termen de 60 de zile, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a certificat calitatea de colaborator al fostei Securități. Regia Protocolului de Stat a notificat familia Băsescu că are la dispoziție 2 luni în care să se mute din vilă, sau să conteste, pe cale judecătorească, această măsură.

RA-APPS a remis, luni, un comunicat de presă în care precizează că în conformitate cu ultimele prevederi modificate ale Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, Traian Băsescu nu mai poate avea privilegii ca fost președinte al României.

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, se aratră în comunicatul Regiei, care invocă art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001.

Practic, contractul de folosință a locuinței din strada Gogol nr. 2 încetează pentru Traian Băsescu, de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia. Familia Băsescu locuia în această vilă din 2015.

„În cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, se mai arată în comunicatul RA-APPS.

Cele trei privilegii pe care Traian Băsescu le pierde acum sunt gratuitatea locuinței de la RA-APPS, paza de la SPP și indemnizația anuală acordată foștilor președinți ai României, în valoare de aproximativ 17.000 lei.

Raluca Dan