10.9 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 20:25

Traian Băsescu, citat de judecători la Palatul Cotroceni în dosarul retrocedărilor

Dezbaterile în procesul în care judecătorii urmau să decidă dacă redeschid un dosar în care Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat ilegal un teren de aproape 40.000 de metri pătrați în perioada în care era primar general al Capitalei se amână. Motivul: Tribunalul București l-a citat greșit pe Băsescu la Palatul Cotroceni, iar acesta nu s-a prezentat în fața instanței.

Potrivit judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul București, Traian Băsescu nu s-a prezentat la dezbateri, deoarece a fost citat la altă adresă decât aceea din cartea de identitate, adică la Palatul Cotroceni. Prin urmare, procesul se amână la o dată ulterioară, pentru ca fostul președinte să fie citat corect.

Adresa fusese indicată în dosar de denunţătorul Cătălin Năstase, vicepreşedinte al Uniunii Arabilor din România, la momenul la care acesta a depus plângerea împotriva lui Băsescu pentru retrocederea terenului de 40.000 de metri pătrați, și în care acesta vorbește despre un prejudiciu de 100 de milioane de euro. Procurorii Parchetului General au menținut în documente adresa indicată de denunțător, astfel încât reprezentanții instanței l-au citat pe fostul președinte la adresa indicată de acesta și nu la aceea corectă.

R.D.