20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:19

Traian Băsescu, audiat la Tribunal într-un dosar de retrocedări

spot_img

Fostul președinte Traian Băsescu a fost audiat la instanţă într-un dosar în care a fost reclamat de un om de afaceri pentru retrocedarea unor terenuri pe vremea când era primar la Capitalei.

Băsescu s-a prezentat marți la Tribunalul București, după ce pe numele său a fost depusă o plângere de către omul de afaceri Cătălin Năstase, în care este acuzat de abuz în serviciu, pentru că ar fi retrocedat ilegal un teren de 40.000 de metri pătrați în zona Dămăroaia.

Conform agerpres.ro, Cătălin Năstase nu a venit însă la proces, fapt ce l-a făcut pe Băsescu să spună în sala de judecată: “Mai am mulți din ăștia care fac plângeri în 2015 din 2003? Mă judec oriunde. E vorba de o reclamație făcută în 2015 pentru o restituire din 2003. N-am pierdut încă niciun proces pe restituire, așa că nu o să-l pierd nici pe ăsta. Nu îl cunosc pe Cătălin Năstase. Nu l-am văzut, văd că nici nu a venit. Face reclamație și nu vine la termen”, a declarat Traian Băsescu la ieșire din tribunal.

Magistrații de la Tribunalul București urmează să decidă dacă declină competența în acest dosar în favoarea unei judecătorii de sector.

S. Marinescu