-1.8 C
București
duminică, 5 februarie 2023 - 21:55
No menu items!

Traian Băsescu, amendat de Consiliul de Combatere a Discriminării pentru afirmația că maghiarii sunt „un popor complexat”

spot_img

Traian Băsescu a fost amendat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 5.000 de lei, pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate, în urma unor declaraţiilor făcute la adresa comunităţii maghiare, după scandalul muncitorilor din Sri Lanka de la brutăria din Ditrău. Băsescu a spus atunci despre maghiari că ar fi „un popor complexat”.

 
Actualul europarlamentar Traian Băsescu a spus, în contextul scandalului muncitorilor din Sri Lanka de la brutăria din Ditrău, că maghiarii ar fi „un popor complexat, iar complexele îi fac să nu mai suporte pe altcineva lângă ei”.
 
Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania Târgu Mureş, Brassai Hunor,  a sesizat CNCD, considerând că declarațiile lui Traian Băsescu sunt anti-maghiare. Hunor a declarat, luni, pentru Agerpres, că sesizarea sa, depusă în februarie 2020, s-a finalizat cu o amendă de 5.000 de lei, primită de Traian Băsescu de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.
 
E. Stan