0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 18:23
No menu items!

Traian Băsescu va fi urmărit penal pentru șantaj, după mandatul de la Cotroceni

spot_img

BAsescu_adminprez

În dosarul constituit ca urmare a plângerii penale depuse de senatorul Gabriela Firea, la care s-a conexat și sesizarea semnată de mai mulți parlamentari, la îndemnul premierului Victor Ponta, procurorii au dispus începerea urmăririi penale, pentru șantaj.

În cauză, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 2 Cod penal. Prin ordonanţa din 18.04.2014, constatându-se că în cauză există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a dispus, în temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedură penală, suspendarea urmăririi penale.

comunicat Parchet ÎCCJ

Așadar, dosarul rămâne la Parchetul General, până când președintele Traian Băsescu nu va mai avea imunitate.

Miercuri, senatorul PSD Gabriela Firea a venit la Parchet însoțită de avocatul ei, Lucian Bolcaș și a depus plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, pentru șantaj și amenințare. La ieșirea din sediul parchetului, Firea a spus că, personal, l-a iertat pe Traian Băsescu, dar, în calitate de senator are „datoria” de a apăra reputația acestei instituții.

M-am gândit foarte mult aseară dacă să vin să depun plângerea penală, dat fiind faptul că suntem în postul Paştelui, în Săptămâna Mare, şi în Cartea Sfântă se spune că trebuie să iertăm de şapte ori de câte şapte celor care ne greşesc, dacă vrem să fim mântuiţi, şi vă asigur că eu l-am iertat din punct de vedere uman pe domnul Traian Băsescu,

a declarat Gabriela Firea.

Premierul Victor Ponta a spus, marți, că a semnat o sesizare, susţinută şi de alţi parlamentari, care a fost, de asemenea, depusă la Parchet. Ponta a adăugat că astfel, colegii parlamentari sunt solidari cu senatorul Firea, la adresa căruia şeful statului a proliferat amenințări grave.

S.M.