12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:16

Traian Băsescu, urmărit penal pentru șantaj / UPDATE

spot_img

Fostul președinte s-a prezentat, miercuri, în jurul orei 10.50, la Parchetul General

Basescu__SZ

  • UPDATE

Reprezentanții Parchetului General au precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că Traian Băsescu este urmărit penal pentru șantaj.

  • UPDATE

Avocatul Lucian Bolcaș (care o reprezintă pe Gabriela Firea, cea care a depus plângere împotriva lui Traian Băsescu) a precizat, miercuri, la ieșirea din Parchetul General, că Traian Băsescu și avocatul său au cerut procurorilor un răgaz pentru a studia dosarul. Prin urmare, potrivit apărătorului, anchetatorul urmează să stabilească un nou termen la care să aibă loc audierea fostului președinte.

Lucian Bolcaș a mai precizat că, în acest caz, nu a fost începută urmărirea penală, Traian Băsescu fiind însă cercetat pentru infracțiunile de șantaj și amenințare.

  • UPDATE

Traian Băsescu a părăsit sediul Parchetului General după doar 30 de minute, fără a face declarații de presă.

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat, în calitate de suspect, sub acuzația de amenințare, în dosarul deschis la plângerea Gabrielei Firea.

La intrarea în sediul Parchetului General, Băsescu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. Asta, cu atât mai mult cu cât fostul președinte a fost întâmpinat și de un grup de protestatari care huiduiau și scandau: “La pușcărie!”, “Băsescu, la pușcărie!”.

CITEȘTE ȘI:

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu va fi audiat miercuri de procurori în dosarul de șantaj la adresa Gabrielei Firea

R.D.