2 C
București
vineri, 1 decembrie 2023 - 3:10
No menu items!

Traian Băsescu se întâlnește cu Victor Ponta la Cotroceni. Cei doi nu au ajuns la nicio concluzie în privința CAS UPDATE

spot_img

Administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele Traian Băsescu va avea consultări cu Guvernul luni, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Consultari

  • UPDATE

Preşedintele Traian Băsescu a avut, luni, consultări cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul finanţelor, Ioana Petrescu, pe tema legii privind reducerea CAS. Întâlnirea de la Palatul Cotroceni s-a încheiat după aproximativ o jumătate de oră. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta nu au ajuns la o concluzie pe tema reducerii CAS, cei doi nestabilind nimic după această discuţie, au declarat surse oficiale.

Din partea Executivului, la discuţii au participat premierul Victor Ponta şi ministrul Ioana Petrescu. Alături de preşedintele Băsescu, la întâlnire au fost prezenţi consilierii Bogdan Drăgoi, Bogdan Oprea şi Claudiu Dinu.

Consultările cu Guvernul vizează legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal. Mai exact, este vorba despre proiectul de reducere a CAS la angajator cu 5%, de la 1 octombrie.

Guvernul a aprobat în luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că vrea să promulge reducerea CAS şi că va avea şi o consultare cu FMI pe acest subiect, dar a precizat că, dacă soluţiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat să retrimită legea în Parlament. El a arătat că a primit la promulgarea legea privind diminuarea CAS şi că are semne de întrebare privind oportunitatea măsurii, precizând că în aceste condiţii invită Guvernul la consultări.

Pe de altă parte, Vitor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu are două posibilități – ori promulgă proiectul de lege, ori retrimite documentul în Parlament, unde va fi votat din nou în septembrie, pentru a fi aplicat din octombrie.

M.N.