4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:09
No menu items!

Traian Băsescu: România a intrat în recesiune. Live text

spot_img

traian_basescu

Update 18.24 Cum este posibil ca INS să nu fie în stare să ne spună că am intrat în recesiune, să aflăm de la Eurostat? INS a capotat în fața presiunii politice, alături de Avocatul Poporului și CNA.

Update 18.23 Dacă se decide introducerea CAS, România pierde acordurile cu FMI și Comisia Europeană.

Update 18.20 Ponta, Iohannis și Blaga – la fel de iresponsabili și mincinoși.

Update 18.19 Reducerea CAS nu ar face decât să accentueze deficitul la fondul de pensii și să aducă o criză. Am mai văzut filmul.

Update 18.15 ACL – noii aliați ai lui Ponta – cere convocarea Parlamentului pentru reducerea CAS. Nu este posibil.

Update 18.13 Aceste lucruri nu mai pot fi acoperite de propaganda pontistă. Proasta guvernare este o realitate. A avut toate condițiile macroeconomice de la Guvernul Boc. Încă nu este poate târziu, se pot lua măsuri pentru a evita criza.

Update 18.12 Pe primele șase luni, absorția a crescut cu numai 3 procente. Nu s-a semnat niciun contract pe infrastructură din bani europeni.

Update 18.10 În luna iunie, scăderea ISD este de 70%. O altă cauză este introducerea de taxe și impozite, în special taxa pe stâlp și taxa pe combustibil de 7 eurocenți, care s-a transformat în 11 eurocenți pe litru. O altă cauză este lipsa unei strategii pe fondurile europene

Update 18.08 Traian Băsescu: Conform standardelor UE, România a intrat în recesiune. La cauze – în primul rând proasta guvernare. Reducerea investițiilor cu 22,5% față de primul semestru al anului trecut. A doua cauză este reducerea investițiilor străine directe, în scădere cu 10% pe primul semestru.

Președintele Traian Băsescu va face declarații publice, la palatul Cotroceni, începând cu orele 18.00. Tema principală a discursului va fi probabil evoluția economică a României în primul semestru al anului.

Potrivit datelor Eurostat și INS, România a înregistrat o scădere a PIB în trimestrul al treilea de 0,1% și de 0,2% în primul trimestru, ceea ce înseamnă intrarea în recesiune tehnică.

Oficialii guvernamentali raportează cifrele în mod optimist, prin raportare la primul semestru din 2013, față de care s-a înregistrat o creștere de 2,6%.

 Vlad Bârleanu