11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 4:08

Traian Băsescu – replică pentru Victor Ponta LIVE TEXT

Traian Băsescu susține, marți, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni.

Basescu_Traian

Sursa Zilei transmite LIVE TEXT declarațiile lui Traian Băsescu.

PRINCIPALELE DECLARAȚII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU:

  • Spune domnia sa (Victor Ponta – n.r.) că am cerut ca DNA să-și înceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu există o asemenea declarație.
  • Eu am răspuns afirmației unui ziarist, care a spus: “Cum vă explicați că DNA a oprit motoarele dupa începerea campaniei?”
    Eu nu l-am contrazis. Am spus : “Cred că au făcut foarte bine că, pe perioada campanei, și se întâmplă în toate țările civilizate, să nu vina cu arestări, pentru că pot influența campania.”
  • De ce cred că a spus o nouă minciună premierul – a făcut o speculație în stil caracteristic. După ce a atacat tot timpul DNA, aparându-și corupții, premierul încearcă să devină un apărător al Justiției.
  • După ce afirmă că vor prelua controlul politic al DNA, acum răspunsurile  – care nu semnifică în niciun caz încetarea activității DNA e speculată în stilul domniei sale. Este o nouă minciună marca Ponta. Justiția trebuie să-și găsească modul de acțiune pentru a nu fi suspectată de implicare în politică.
  • Faptul că s-ar sesiza o lipsă de chemări pentru reținere sau arestare de oameni politici nu este o motivație neapărat electorală, dar cred foarte mult că, dacă ar face arestări de oameni politici acum, ar face ca multe partide să spună că DNA s-a implicat în campanie.
  • Nu știu dacă asta e abordarea DNA, dar face foarte bine Justiția dacă se protejeaza de ticăloșia oamenilor politici.
  • Îl invit pe Victor Ponta să renunțe la minciună măcar acum, când avem vizite foarte importante.