4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:41
No menu items!

Traian Băsescu participă luni la Liège la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la Primul Război Mondial

spot_img

La ceremonia internaţională vor participa 17 şefi de stat, între care Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi Marele Duce Henri de Luxemburg

Traian-Basescu

Preşedintele Traian Băsescu participă, luni, la Liège, Regatul Belgiei, la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la Primul Război Mondial, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit anunţului de presă referitor la programul de luni al şefului statului, preşedintele Băsescu urmează să se afle, de la ora 12.00 (ora României), la Memorialul interaliat al eroilor din Primul Război Mondial de la Cointe, pentru a participa la Ceremonia de comemorare a 100 de ani de la Primul Război Mondial.

De la ora 12.40, la Memorialul interaliat al eroilor din Primul Razboi Mondial, şeful statului va participa la ceremonia depunerii coroanei de flori de către Regele Philippe I al Belgienilor.

De asemenea, de la ora 13.30 (ora României), la Palatul Episcopal din Liège, preşedintele Băsescu urmează să participe la dejunul oferit de Regele Philippe I şi de Regina Mathilda.

Potrivit AFP, la ceremonia internaţională vor participa 17 şefi de stat, între care Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi Marele Duce Henri de Luxemburg. Marea Britanie va fi reprezentată de prinţul William şi soţia sa Kate.

Preşedinţii francez şi german, François Hollande şi Joachim Gauck, vor merge de asemenea luni la Liège pentru a comemora 100 de ani de la invadarea Regatului Belgiei de către trupele Reich-ului la 4 august 1914. François Hollande va asista la două ceremonii, una internaţională, în cursul dimineţii, la Memorialul interaliat de la Cointe, şi una franco-belgiană, la primăria din Liège.

C.A.