7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 6:06

Traian Băsescu: Nu atac Justiția, ci spectacolul televizat pe care îl fac “oportuniștii”

spot_img

Traian Băsescu crede că odată cu mandatul lui Iohannis, responsabilii din Justiție vor să arate cât de utili sunt noii puteri

Traian Basescu

Traian Băsescu a declarat, la o emisiune de la Realitatea TV, că nu atacă Justiția, ci spectacolul televizat pe care îl fac unii responsabili ai sistemului judiciar în ultima vreme.

Am momente în care mi se pare că, după instalarea noului președinte Iohannis, oameni pe care i-am pus în funcții încearcă să arate cât sunt de utili și noii puteri, iar asta mă deranjează și reactionez la acest lucru. În justiție s-a întâmplat ceva, o explozie a ideii “arestam omul”. N-o să accept niciodată ca președintele Înaltei Curți să spună că e pe aceeași baricadă cu procurorii. Judecătorul nu e pe nicio baricadă nicăieri în lumea civilizată, judecătorul este un Dumnezeu. N-o să accept niciodată ideea ca un procuror să spună “dacă e nevoie, arestăm o mie”. Îmi pare rău, procurorul nu arestează, astea sunt reflexe. Am respins întotdeauna acest tip de abordare, de exhibare a puterii, putere pe care nu o ai. Da, am contribuit la construcția unei justiții puternice, dar departe de a fi perfectă, dar n-am auzit în mandatul meu un procuror să zică astfel de lucruri, distorsionezi instituția.

Întrebat de ce ar avea șefii din Justiție o astfel de reacție, care ar fi motivația, fostul șef al statului a spus că aceștia sunt “oportuniști”, pentru că vor să arate că “nu sunt ai lui Băsescu”, deși, spune fostul președinte, “nu au fost niciodată ai mei”.

M.N.