10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:29
No menu items!

Traian Băsescu: Kim Jong-Un este un omușor fără minte

spot_img

Traian Băsescu: Kim Jong-Un este un omușor fără minte
foto: dcnews.ro

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, este un omuşor fără minte, a declarat preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului este de părere că ameninţările cu războiul sunt demne de un lider de stat imatur şi garantează că România nu se află în pericol în cazul unui atac cu bombă.

“Cum vă gândiţi că omuşorul ăsta fără minte, preşedintele Coreei de Nord, ar putea să lanseze, din cele trei rachete pe care le are, două către Guam şi Japonia, fără să fie interceptată racheta? Ce poate lovi este Coreea de Sud, dar în niciun caz nu poate lovi Guam sau Japonia, pentru că navele americane sunt acolo, cu sistemul antirachetă la bord”, a spus președintele, la un post de televiziune.

Caracterizarea făcută de Traian Băsescu lui Kim Jong Un apare în contextul în care dinspre Coreea de Nord apar în fiecare zi noi ameninţări cu declanşarea războiului.

“Rog să fiu scuzat, eu niciodată nu am vorbit dur de un șef de stat, indiferent ce culoare politică a avut, că mi-a plăcut sau nu mi-a placut, aici trebuie să vă spun că avem de a face un șef de stat imatur”, a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele dă asigurări că teritoriul României este în afara pericolului de a fi bombardat.

“Tot timpul un sfert până la trei sferturi din teritoriul României este protejat, prin navele pe care SUA le au în Mediterana de Est”, a concluzionat șeful statului.

Lucian Mera