14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:25
No menu items!

Traian Băsescu, în dosarul lui Hrebenciuc de la DNA

spot_img

“Cârtița” lui Mitică Iliescu i-a spus acestuia că știe despre implicarea lui Băsescu într-o afacere a lui Aliodor Manolea

Basescu_vot_SZ

Numele lui Traian Băsescu apare în stenogramele discuțiilor dintre Viorel Hrebenciuc și Dumitru “Mitică” Iliescu, cuprinse în referatul prin care procurorii DNA cer aviz pentru arestarea liderului PSD.

Din stenograme reiese că acea “cârtiță” a lui Dumitru Iliescu din DNA îi spusese acestuia despre legătura dintre șeful statului și 27 de milioane, “afacere” aflată în vizorul DNA.

Basescu_Manolea Aliodor

Singura informaţie publică despre o posibilă legătură dintre Traian Băsescu şi cifra de 27 de milioane este valoarea unei investiţii imobiliare pe care Aliodor Manolea, “bodyguard-ul energetic” al lui Băsescu şi Mircea Geoană, a derulat-o, în 2010, la Vaslui. Jurnaliştii de la Gândul scriau pe 20 ianuarie 2010 despre implicarea lui Manolea, prin firma Advanced Home Concepts SRL – unde deţine 33,33% din acţiuni – în construirea cartierului rezidenţial “Ştefan cel Mare”. Cartierul din Vaslui urma să cuprindă şase blocuri, construite pe 10.000 mp, valoarea de investiţie fiind calculată la 27 de milioane de euro.

ILIESCU DUMITRU: El este acum la sectorul de poliţie judiciară, partea DNA. Şi a venit cu informaţia asta, ştia şi de Ponta şi de toţi cei special urmăriţi ş.a.m.d.

VIOREL HREBENCIUC: Da.

ILIESCU DUMITRU: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că avea mandatele pe care să le ia.

VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Mandatele pe cât timp se dau?

ILIESCU DUMITRU: Mandatul se dă în general pe şase luni de zile.

VIOREL HREBENCIUC: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.

ILIESCU DUMITRU: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională e de câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule.

VIOREL HREBENCIUC: Păi, la mine se prelungeşte în mod sigur.

ILIESCU DUMITRU: Pot să-l dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie…şase luni, şi pe un an, dar, de regulă, se dă pentru şase luni de zile .

VIOREL HREBENCIUC: Da, da.

Dosarul privindu-i pe Viorel Hrebenciuc, Mitică Iliescu și Dan Șova este instrumentat de procurorul Iulian Păncescu, un criminalist promovat de curând de la Parchetul Tribunalului București și care a instrumentat dosarul privind mita primită de la fratele președintelui, Mircea Băsescu, de la Bercea Mondial.