27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 13:51
No menu items!

Traian Băsescu cere sprijinul respectatului profesor Șerban Brădișteanu, pe care, în 2011, îl înfiera public

spot_img

Celebrul chirurg cardiolog prof. Șerban Bradișteanu a dezvăluit că a fost rugat de președintele Traian Băsescu să se deplaseze în Turcia pentru a analiza situația regelui romilor Florin Cioabă, internat în stare foarte gravă într-un spital.

Rugămintea lui Traian Băsescu pare a fi mai mult o lovitură de imagine, pentru a-și întări încrederea și popularitatea în rândul romilor, pentru că, în urmă cu doi ani îl înfiera pe același medic căruia acum îi cere implicarea, de altfel o somitate în cardiologia românească.

În 8 februarie 2011, Traian Băsescu lansa un atac dur la adresa medicilor care intervin în procesele aflate pe rolul unor instanțe cu politicieni sau personaje controversate. Într-un interviu la Televiziunea Română, el a spus că medicii care l-au operat pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, au influenţat judecătorii în momentul judecării recursului împotriva arestării. Președintele a susţinut că ar trebui reglementată legal situaţia în care medicii care pot gestiona cazuri de arest preventiv, aceştia trebuind să fie selecţionaţi şi să fie „certificaţi a fi morali”.

Traian Băsescu a susținut că medicul care l-a operat pe Nicolescu este acelaşi care l-a operat şi pe Omar Hayssam, care este „bine mersi şi acum, deşi pe buletinul acela scria metastaze şi toate cele”. Medicul la care s-a făcut referit președintele este profesorul Mircea Beuran, iar cel care l-a operat pe Nicolescu este profesorul Şerban Bradisteanu. De altfel, primul a negat imediat acuzațiile lui Traian Băsescu, spunând că nu el l-a operat pe Nicolescu, iar intervenţia chirugicală pe care i-a făcut-o lui Hayssam a fost filmată şi analizată de oameni de specialitate, care au confirmat că bolnavul avea metastaze.

Dacă vreţi să fiu foarte sincer, nu cred că a avut influenţă asupra judecătorilor. Influenţă asupra judecătorilor au avut medicii, şi eu am luat notă şi de acest incident, în care dintr-o dată ne operăm, era o operaţie care putea fi făcută atunci sau altă dată, nu ştiu (…) Ce cred că trebuie să rezolvăm? Nu mai trebuie, aşa cum politicienii n-au dreptul să stabilească în locul judecătorilor şi procurorilor, la fel nici medicii n-au dreptul să stabilească în locul judecătorilor şi procurorilor. Va trebui să facem un serviciu specializat pentru cei cărora le plesnesc rotulele când sunt chemaţi la Tribunal, altora le plesneşte inima, alţii leşină, alţii devin foarte bolnavi, deşi, altfel, sunt extraordinar de vioi. Deci, va trebui să gândim un sistem în care asistenta medicală să fie dată de un număr cert de medici, care sunt certificaţi a fi morali (…) Nu putem amesteca justiţia cu medicină, cum n-o putem amesteca nici cu politica

Traian Băsescu
8 februarie 2013

Andi Topală

Foto Liviu Untaru