19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:26
No menu items!

Traian Băsescu a semnat numirea procurorilor Valentin Șelaru și Marius Foitoș ca judecători la Curtea Supremă

spot_img

Procurorul Valentin Șelaru av fi judecător la Curtea Supremă

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretele pentru numirea în funcţii de judecători la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pentru procurorii Marius-Dan Foitoş şi Valentin-Horia Şelaru, care au promovat, în luna mai, concursul pentru ocuparea unor astfel de posturi vacante.

Astfel, șeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Marius-Dan Foitoş şi numirea sa în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, Preşedinţia a informat vineri că Traian Băsescu a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, delegat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a lui Valentin-Horia Şelaru şi numirea sa în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un număr de 21 de magistraţi înscrişi la concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au obţinut, în mai, după susţinerea unui interviu la CSM şi a unei probe scrise, punctajul necesar promovării.

Procurorul Horia Valentin Şelaru de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, delegat la Parchetul General şi fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi pe când aceasta era procuror general, a obţinut 81,33. Şelaru şi-a dorit să ajungă la Secţia Penală a instanţei supreme. Marius Foitoş este fost şef serviciu criminalistic din cadrul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General.

Sursa Zilei anunța încă din 15 mai că procurorul Horia Valentin Șelaru urmează să participe la ultima etapă a concursului pentru ocuparea unui post de judecător la ICCJ.

Andrei Tudor