12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 13:27

Traian Băsescu a respins propunerile Monei Pivniceru pentru funcțiile de procurori-șefi

spot_img

Traian Băsescu a respins propunerile Monei pivniceru pentru funcțiile de procurori-șefi

Președintele Traian Băsescu a respins vineri propunerile ministrului justiției, Mona Pivniceru, pentru funcțiile de procuror general și procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Șeful statului a invocat în motivarea deciziei sale lipsa de transparență a procesului de selecție a candidaților pentru aceste posturi. În plus, acesta “atenţionează că, pentru a accepta, în viitor, propunerile făcute de ministrul justiţiei este necesară revizuirea totală a procedurii de selecţie a procurorilor care urmează a-i fi propuşi pentru funcţii de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Procurorul Tiberiu Nițu fusese nominalizat de ministrul justiției pentru funcția de procuror general, iar procurorul Ioan Irimie pentru cea de șef al DNA. Cei doi magistrați au primit avize negative pentru ocuparea acestor posturi și din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia lui Traian Băsescu de vineri prelungește practic conducerea interimară a Parchetului General de către Daniel Morar și a DNA, de către fosta adjunctă a acesteia, Laura Oprean.

R.D.